În data de 21.12.2021, elevii Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași au participat la o serie de activități interactive din sfera consilierii și orientării profesionale și a aplicabilității metodelor de învățare, în cocheta sală de sport din Corpul B al liceului, aflată în Str. Plăieșilor, nr. 9. Manifestarea a făcut parte din activitățile proiectului “Soluții de facilitare a programelor de învățare la locul de muncă și stagiilor de practică pentru elevi în calificări din sectoare economice cu potențial competitive_Practic_POCU/633/6/14/130745”, la care școala este lider și beneficiar unic pentru 185 de elevi de la specializările ”Tehnician în activități economice”, ”Tehnician în comerț” și ”Comerciant-vânzător”.
Activitățile au vizat dezvoltarea stimei de sine și a toleranței manifestate de către elevi în fața problemelor care apar în fiecare zi, cu privire la fenomenul de bullying. De asemenea, elevii au participat la jocuri de rol și activități practice, menite să îi orienteze în alegerea profesiei și a carierei lor viitoare.
În total, evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 60 de elevi din grupul țintă al proiectului Practic_POCU/633/6/14/130745.
Elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Iași au fost deosebit de încântați de frumoasele activități la care au luat parte, s-au implicat, au dezbătut, au dobândit abilități noi de comunicare eficientă și de creștere a stimei de sine, bază pentru o dezvoltare eficientă a carierelor lor viitoare.
Evenimentul s-a finalizat într-o notă pozitivă, cu un Flashmob, la care elevii au luat parte cu interes și implicare.
Merită menționat faptul că activitățile proiectului vor continua până în luna iulie a anului viitor și se vor finaliza cu identificarea de către elevi a propriului profil psihologic și a drumului de urmat în construirea carierei profesionale.
« de 2 »